Hovedkonto
IM kontoplan
|
Formålet med mappingen til IM Kontoplan er at illustrere sammenhængen mellem kommunens opgave og hvilken kontering, der hører til opgaven. Mappingen er endnu i BETA, og der kan være nyere ændringer til kontoplanen.
Renter, tilskud, udligning og skatter m.v.
Konteringsregel
De finansielle konti: Hovedkonto 7, 8 og 9
Kontoplanens hovedkonto 0-6 omfatter kommunens egentlige drifts- og anlægsvirksomhed. I modsætning hertil vedrører hovedkontiene 7, 8 og 9 det finansielle område.
Hovedkonto 7 anvendes til registrering af renter, tilskud, udligning og skatter m.v., herunder finansindtægter.
Hovedkonto 8 anvendes til registrering af de årlige forskydninger på kommunens finansielle status.
Hovedkonto 9 viser beholdningerne på kommunens finansielle status. Aktiverne fremgår af funktionerne 9.22.01-9.42.44 og 9.58.80-9.68.87. Forpligtelserne fremgår af funktionerne 9.45.45-9.55.79 og 9.72.90. Forskellen mellem aktiver og forpligtelser fremgår af hovedfunktion 9.75 Egenkapital (funktionerne 9.75.91-9.75.99).
I forbindelse med regnskabsafslutningen foretages visse op- og nedskrivninger af statusposterne under hovedkonto 9 med modpost på 9.75.99 Balancekonto. Som eksempel kan nævnes regulering af obligationsbeholdninger efter kursen pr. 31. december.
På hovedkonto 7, 8 og 9 er så vidt muligt anvendt en parallel hovedfunktions- og funktionsopbygning.
Eksempelvis konteres indskud i pengeinstitutter m.v. på funktionerne:
7.22.05 Renter af indskud i pengeinstitutter m.v.
8.22.05 Forskydninger i indskud i pengeinstitutter m.v.
9.22.05 Indskud i pengeinstitutter m.v.
Vedrørende hovedkonto 7
Det bemærkes, at der - som en undtagelse fra hovedreglen vedrørende specifikationer til budgettet - for hovedkonto 7 gælder, at mindstekravet til specifikationsgraden er fastsat til hovedfunktionsniveau.
På hovedkonto 7 anvendes kun hovedart 6 Finansudgifter og hovedart 8 Finansindtægter, således at hovedart 6 Finansudgifter anvendes i forbindelse med renteudgifter og kurstab og hovedart 8 Finansindtægter i forbindelse med renteindtægter og kursgevinster.
7.22 Renter af likvide aktiver
Konteringsregel
Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende renter af likvide aktiver.
7.22.05 Renter af indskud i pengeinstitutter m.v.
Konteringsregel
På denne funktion registreres renteindtægter af indskud i pengeinstitutter m.v.
Endvidere registreres her udgifter til gebyrer knyttet til indskud i pengeinstitutter. Udgifter til momsbelagte gebyrer i forbindelse med porteføljeforvaltning skal dog konteres på funktion 6.45.51.
Registreringen sker på tidspunktet for tilskrivning af renter. Renter, der tilskrives senest 31. december, henføres til gammelt regnskabsår.
7.22.07 Renter af investerings- og placeringsforeninger
Konteringsregel
På denne funktion registres udbytte fra andele i investerings- og placeringsforeninger.
7.22.08 Renter af realkreditobligationer
Konteringsregel
På denne funktion registreres renteindtægter af realkreditobligationer.
Registreringen sker ved betalingen. Ved køb eller anden erhvervelse af obligationer mellem to terminer registreres eventuel betalt rente som negativ indtægtsrente ved erhvervelsen.
7.22.09 Renter af KommuneKredit-obligationer
Konteringsregel
På denne funktion registreres renteindtægter af KommuneKredit-obligationer.
Registreringen sker ved betalingen. Ved køb eller anden erhvervelse af obligationer mellem to terminer registreres eventuel betalt rente som negativ indtægtsrente ved erhvervelsen.
7.22.10 Renter af statsobligationer m.v.
Konteringsregel
På denne funktion registreres renteindtægter af statsobligationer m.v.
Registreringen sker ved betalingen. Ved køb eller anden erhvervelse af obligationer mellem to terminer registreres eventuel betalt rente som negativ indtægtsrente ved erhvervelsen.
Funktion omfatter såvel statsobligationer som statsgældsbeviser, statslån med variabel rente og skatkammerbeviser.
7.22.11 Renter af likvide aktiver udstedt i udlandet
Konteringsregel
På denne funktion registreres renteindtægter af likvide aktiver udstedt i udlandet.
Registreringen sker ved betalingen. Ved køb eller anden erhvervelse af obligationer mellem to terminer registreres eventuel betalt rente som negativ indtægtsrente ved erhvervelsen.
Funktion omfatter forrentning af obligationer, som handles på et reguleret marked, jf. anbringelsesbekendtgørelsens § 6, stk. 1. Alene renter fra likvide aktiver udstedt i udlandet skal registres på funktionen.
7.28 Renter af kortfristede tilgodehavender i øvrigt
Konteringsregel
På disse funktioner registreres renteindtægter af de pågældende tilgodehavender.
7.28.14 Renter af tilgodehavender i betalingskontrol
Konteringsregel
På funktionen registreres renteindtægter vedrørende tilgodehavender i betalingskontrol. Registreringen sker ved regningsudsendelse eller ved betaling afhængig af forholdene for de forskellige rentebærende fordringer.
7.28.15 Renter af andre tilgodehavender
Konteringsregel
På funktionen registreres bl.a. renteudgifter og -indtægter vedrørende afregningen af de kommunale indkomstskatter og kirkelige afgifter som følge af ændringer i skatteansættelserne, bevillingsmæssige eftergivelser m.v.
Registreringen sker ved regningsudsendelse eller ved betaling, afhængig af forholdene for de forskellige rentebærende fordringer.
Forrentning af udlæg vedrørende forsyningsvirksomhederne registreres ikke på denne funktion, men på funktionerne 7.35.29-7.35.35.
7.28.18 Renter af finansielle aktiver tilhørende selvejende institutioner med overenskomst
Konteringsregel
På funktionen registreres renteindtægter vedr. finansielle aktiver tilhørende institutioner, der er indgået overenskomst med. Registreringen af renteindtægter skal senest ske i forbindelse med registreringen af regnskabet for den selvejende institution.
7.32 Renter af langfristede tilgodehavender
Konteringsregel
På denne hovedfunktion registreres kommunens renteindtægter af de pågældende langfristede tilgodehavender, herunder aktieudbytte m.v.
Registreringen sker på terminsdato, hvad enten betaling skal ske kontant, eller renten skal tilskrives hovedstolen (resttilgodehavendet).
Såfremt kommunen yder tilskud til institutionen m.v. til betaling af renter af et af kommunen ydet lån, er dette at betragte som rentefritagelse. Det betyder, at der ikke sker registrering af tilskud og renteindtægt.
7.32.20 Renter af pantebreve
Konteringsregel
På funktionen registreres renteindtægter af pantebreve. Registreringen sker på terminsdato, hvad enten betaling skal ske kontant, eller renten skal tilskrives hovedstolen (resttilgodehavendet).
7.32.21 Renter af aktier og andelsbeviser m.v.
Konteringsregel
På funktionen registreres bl.a. indtægter fra aktieudbytte.
7.32.22 Renter af tilgodehavender hos grundejere
Konteringsregel
På funktionen registreres renteindtægter af tilgodehavender hos grundejere. Registreringen sker på terminsdato, hvad enten betaling skal ske kontant, eller renten skal tilskrives hovedstolen (resttilgodehavendet).
7.32.23 Renter af udlån til beboerindskud
Konteringsregel
På funktionen registreres kommunens andel af indeksregulering af beboerindskud. Statens andel registreres på funktion 8.51.52. Det bemærkes, at renteudgifter til pengeinstitut for ikke opfyldte lån til boligindskud, som kommunen måtte have afgivet garantiforpligtelse for, debiteres funktion 8.32.23.
7.32.25 Renter af andre langfristede udlån og tilgodehavender
Konteringsregel
Renter, der tilskrives henstandsbeløb vedrørende ejendomsskat m.v., indtægtsføres på denne funktion ved tilskrivningen og modposteres på funktion 8.32.25. På funktionen konteres endvidere renteindtægter vedrørende henstand med frigørelsesafgift samt forsikringsselskabers bonusfonde.
7.35 Renter af udlæg vedr. forsyningsvirksomheder og mellemværende med selskabsgjorte forsyningsvirksomheder
Konteringsregel
På disse funktioner registreres kommunens renteindtægter og -udgifter af udlæg vedrørende forsyningsvirksomheder.
Registreringen sker senest ved regnskabsafslutningen, og modposteringen foregår på hovedkonto 1.
7.35.29 Renter af udlæg vedr. klimatilpasningsprojekter
Konteringsregel
Der kan alene registreres renteudgifter, såfremt kommunen har lånefinansieret spildevandsselskabets andel af klimatilpasningsprojekter. Ved kontantfinansiering kan der ikke opkræves renteomkostninger fra selskabet.
7.35.33 Renter af udlæg vedr. varmeforsyning
Konteringsregel
På funktionen registreres renteindtægter- og udgifter af udlæg vedrørende varmeforsyningsselskaber. Registreringen sker senest ved regnskabsafslutningen, og modposteringen foregår på funktion 1.22.03 Varmeforsyning.
7.35.35 Renter af udlæg vedr. andre forsyningsvirksomheder
Konteringsregel
På denne funktion registreres bl.a. renteindtægter og -udgifter vedrørende udlæg for renovation og fællesantenneanlæg.
Der er under ’4 Renter’ autoriseret en række grupperinger til registrering af renteindtægter og -udgifter vedrørende de renovationsområder, hvor kommunalbestyrelsen skal foretage gebyrfinansiering efter hvile-i-sig-selv-princippet.
7.50 Renter af kortfristet gæld til pengeinstitutter
Konteringsregel
Under denne hovedfunktion registreres udgifter vedrørende renter på kassekreditter og byggelån.
7.50.50 Renter af kassekreditter og byggelån
Konteringsregel
Registrering af renteudgifter og provision sker ved tilskrivning af renter i pengeinstituttet. Renter, der tilskrives senest 31. december, henføres til gammelt regnskabsår.
På funktionen registreres renten (kurstab) af certifikater og REPO-forretninger.
7.51 Renter af kortfristet gæld til staten
Konteringsregel
Under denne hovedfunktion registreres udgifter vedrørende renter af kortfristet gæld til staten.
7.52 Renter af kortfristet gæld i øvrigt
Konteringsregel
På disse funktioner registreres renteudgifter vedrørende de pågældende gældsposter. Registreringen sker på forfaldstidspunkt eller ved betaling, afhængig af forholdene for de enkelte forpligtelser. For funktion 7.52.61 dog senest i forbindelse med registrering af regnskabet for den selvejende institution.
7.52.54 Renter af kortfristet gæld til andre kommuner og regioner
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende kortfristet gæld til andre kommuner og regioner.
7.52.56 Renter af anden kortfristet gæld med indenlandsk betalingsmodtager
Konteringsregel
Her registreres bl.a. renter af kontante deposita og af mellemregning med legater m.v.
7.52.57 Renter af anden kortfristet gæld med udenlandsk betalingsmodtager
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende kortfristet gæld til udenlandske betalingsmodtagere.
7.52.59 Renter af mellemregningskonto
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende mellemregningsforhold.
7.52.61 Renter af kortfristet gæld vedr. selvejende institutioner med overenskomst
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende kortfristet gæld til selvejende institutioner med overenskomst. Registreringen skal her ske senest i forbindelse med registrering af regnskabet for den selvejende institution.
7.55 Renter af langfristet gæld
Konteringsregel
På disse funktioner registreres kommunens renteudgifter vedrørende langfristet gæld, herunder administrationsbidrag og andel af reservefonde.
Registreringen sker på terminsdato, hvad enten betaling sker samtidig, eller renten hensættes til betaling over en restancekonto. Foretages opkøb af obligationer, udstedt af kommunen selv, før forfaldsdato med henblik på amortisation, registreres renteudgiften ved opkøbet. Modtagelse af renter i forbindelse med lånoptagelse mellem to renteterminer anses for negative udgiftsrenter.
7.55.63 Renter af langfristet gæld vedr. selvejende institutioner med overenskomst
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til selvejende institutioner med overenskomst. Registreringen af renteudgifter skal senest ske i forbindelse med registreringen af regnskabet for den selvejende institution.
7.55.64 Renter af langfristet gæld til staten
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til staten.
7.55.65 Renter af langfristet gæld til andre kommuner og regioner
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til andre kommuner og regioner.
7.55.66 Renter af langfristet gæld til Kommunernes Pensionsforsikring
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til Kommunernes Pensionsforsikring.
7.55.67 Renter af langfristet gæld til andre forsikringsselskaber
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til andre forsikringsselskaber.
7.55.68 Renter af langfristet gæld til realkredit
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til realkreditinstitutter.
7.55.70 Renter af langfristet gæld til KommuneKredit
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til KommuneKredit.
7.55.71 Renter af langfristet gæld til pengeinstitutter
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til pengeinstitutter.
7.55.73 Renter af Lønmodtagernes Feriemidler
Konteringsregel
Her registreres udgifter i forbindelse med betaling af indekseringen af optjente feriemidler til Lønmodtagernes Feriemidler.
7.55.74 Renter af offentligt emitterede obligationer i udland
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld til offentligt emitterede obligationer i udland. Foretages opkøb af obligationer, udstedt af kommunen selv, før forfaldsdato med henblik på amortisation, registreres renteudgiften ved opkøbet.
7.55.75 Renter af anden langfristet gæld med indenlandsk kreditor
Konteringsregel
På funktionen registreres renteudgifter vedrørende langfristet gæld med indenlandske kreditorer.
7.58 Kurstab og kursgevinster m.v.
Konteringsregel
Under denne hovedfunktion registreres kurstab, kursgevinster og indtægter fra garantiprovision.
En eventuel forskel mellem det hjemtagne og det nominelle lånebeløb i forbindelse med indekslån skal ikke registreres som kurstab- eller kursgevinst under funktionerne 7.58.77 og 7.58.78, idet det samlede hjemtagne lånebeløb registreres på den relevante funktion på hovedkonto 8.
7.58.77 Kurstab i forb. med lånoptagelse (kun i regnskabet)
Konteringsregel
Funktionen anvendes kun i regnskabet, idet forventede lånoptagelser i budgettet og budgetoverslagene opføres til kursværdi.
Som kurstab anses forskellen mellem nominelle størrelse og det hjemtagne provenu efter fradrag af omkostninger, herunder reserve fondsindskud, provision, kurtage, advokat- og bankiersalær, kommissioner, børsafgifter og oversættelsesudgifter.
Registreringen af kurstab sker på datoen for hjemtagelse af lånet, hvad enten dette sker kontant eller i obligationer.
Bemærk, at de anførte grupperinger under ’4 Renter’ er udtømmende.
7.58.78 Kurstab og kursgevinster i øvrigt
Konteringsregel
Registreringen sker som udgangspunkt på tidspunktet for afhændelsen og beregnes som forskellen mellem bogført værdi og afhændelsesværdi efter fradrag af handelsomkostninger, dvs. kurtage, gebyrer m.v.
Efter etableringen af Værdipapircentralen kan kursværdien af de enkelte udtrukne obligationer ikke konstateres. Dette indebærer, at en kommune ikke kan skelne mellem, om en udtrukket eller afhændet obligation er erhvervet før 1. januar eller i det indeværende regnskabsår.
Kursgevinsten ved udtrækning eller afhændelse af obligationer inden for en serie, hvor kommunen pr. 31. december havde en beholdning og senere har erhvervet yderligere obligationer, skal derfor beregnes i forhold til et vejet gennemsnit af værdien pr. 31. december og værdien af senere erhvervede obligationer inden for den pågældende serie.
Det bemærkes, at kommuner, der ønsker at registrere kursgevinsten eller kurstabet i forhold til den oprindelige købskurs fremfor den regulerede kursværdi pr. 31. december, kan ved afhændelse eller udtrækning af obligationer registrere forskellen mellem købsværdi og salgsværdi henholdsvis udtrækningsværdi som kursgevinst eller kurstab på funktion 7.58.78. Samtidig tilbageføres forskellen mellem købskurs og kursværdi pr. foregående års 31. december som en op- eller nedskrivning over status på hovedkonto 9 med modpost på 9.75.99 Balancekonto.
Samme regler gør sig gældende ved realiserede tab og gevinster i forbindelse med afhændelse af swaps.
Det vil være hensigtsmæssigt, at kommunen beslutter at lægge sig fast på den ene af de beskrevne registreringsmåder, jf. det i afsnit 7.0 omtalte kontinuitetsprincip, hvorefter der af hensyn til vurdering af det kommunale regnskab ikke bør gennemføres hyppige ændringer i registreringen.
Bemærk, at de anførte grupperinger under ’4 Renter’ er udtømmende.
7.62 Tilskud og udligning
Konteringsregel
Denne hovedfunktion omfatter de generelle og særlige tilskud samt de generelle og sektorspecifikke udligningsordninger.
Tilsvar til de enkelte udligningsordninger registreres ved anvendelse af hovedart 6 Finansudgifter, mens tilskud registreres ved anvendelse af hovedart 8 Finansindtægter. Registreringen foretages under dranst 7.
7.62.80 Udligning og generelle tilskud
Konteringsregel
På denne funktion registreres dels tilskud og bidrag vedrørende kommunal udligning af beskatningsgrundlag og udgiftsbehov og dels det generelle statstilskud .
Bemærk, at de anførte grupperinger under ’7 Finansiering’ er udtømmende.
KLE-Mapping
- KLE - Kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner 00.32.28
7.62.80.7 Finansiering (udtømmende)
7.62.80.7.001 Kommunal udligning
Konteringsregel
Her registreres kommunens tilskud eller bidrag til kommunal udligning. Tilskuddet til ugunstigt stillede kommuner skal ligeledes registreres her.
KLE-Mapping
- KLE - Kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner 00.32.28
7.62.80.7.002 Statstilskud til kommuner
Konteringsregel
Her registreres det generelle statstilskud, som udbetales til kommuner i henhold til § 14 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
KLE-Mapping
- KLE - Kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner 00.32.28
7.62.80.7.003 Ekstra generelt tilskud
Konteringsregel
Her registreres tilskud vedr. en håndsrækning til kommunerne.
7.62.80.7.007 Efterreguleringer
Konteringsregel
Her registreres udgifter og indtægter vedrørende såvel midtvejsreguleringer som endelige efterreguleringer, herunder også efterreguleringer vedrørende den kommunale medfinansiering af sundhedsvæsenet.
KLE-Mapping
- KLE - Kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner 00.32.28
7.62.80.7.010 Udligning af selskabsskat
KLE-Mapping
- KLE - Kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner 00.32.28
7.62.80.7.011 Udligning af dækningsafgift vedr. offentlige ejendomme
KLE-Mapping
- KLE - Kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner 00.32.28
7.62.81 Udligning og tilskud vedr. udlændinge
Konteringsregel
På denne funktion registreres bidrag og tilskud i forbindelse med tilskuds- og udligningsordningerne vedrørende udlændinge.
7.62.81.7 Finansiering
7.62.82 Kommunale bidrag til regionerne
Konteringsregel
På denne funktion registreres kommunernes bidrag til regionerne.
7.62.86 Særlige tilskud
Konteringsregel
På denne funktion registreres bidrag og tilskud vedrørende de særlige tilskuds- og udligningsordninger.
7.62.86.7 Finansiering
7.62.86.7.001 Tilskud til vanskeligt stillede kommuner
Konteringsregel
Her registreres tilskud til særligt vanskeligt stillede kommuner efter § 16 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.002 Tilskud til Furesø Kommune
Konteringsregel
Her registreres bidrag og tilskud vedrørende tilskud til Furesø Kommune, jf. § 17 g i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.004 Tilskud til ø-kommuner
Konteringsregel
Her registreres tilskud til kommuner på øer, der består af én kommune, jf. § 21 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Endvidere registreres tilskud til kommuner med mindre øer, jf. § 20 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
Dog skal tilskud fra staten til lavere færgetakster for godstransport til og fra øerne, jf. § 21 a i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner samt tilskud til nedsættelse af færgetakster til passagerer og biler m.v. til og fra øer, jf. § 21 b i samme lov indtægtsføres på funktion 2.32.33 Færgedrift.
7.62.86.7.005 Tilskud til Bornholms Kommune vedr. udviklingsopgaver
Konteringsregel
Her registreres den af del af statens tilskud til Region Hovedstaden, som udbetales til Bornholms Kommune til finansiering af de udviklingsopgaver, som er henlagt til Bornholms Kommune, jf. § 7 i lov om regionernes finansiering.
7.62.86.7.009 Særlig tilskudsordning vedr. forsikrede ledige
Konteringsregel
Her registreres tilskud og bidrag vedrørende den særlige tilskudsordning for forsikrede ledige, jf. § 23 b i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.013 Tilskud til bedre kvalitet i dagtilbud
Konteringsregel
Her registreres tilskud til en generel forbedring af kvaliteten i dagtilbud.
7.62.86.7.014 Tilskud til et generelt løft af ældreplejen
Konteringsregel
Her registreres tilskud til et generelt løft af ældreplejen, jf. § 18 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.015 Tilskud til styrket kvalitet i ældreplejen
Konteringsregel
Her registreres tilskud til styrket kvalitet i ældreplejen.
019 FinansieringstilskudHer registreres tilskud til styrkelse af kommunernes likviditet, jf. § 17 c i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.021 Individuelt tilskud vedr. skattenedsættelser
Konteringsregel
Her registreres det individuelle tilskud vedrørende skattenedsættelser, jf. § 17 e i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner eller jf. de årlige økonomiaftaler.
7.62.86.7.022 Tilskud til kommuner med vanskelige vilkår
Konteringsregel
På grupperingen registreres tilskud til kommuner med vanskelige vilkår, jf. § 17 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.025 Tilskud til værdig ældrepleje
Konteringsregel
Her registreres tilskud til værdig ældrepleje.
7.62.86.7.026 Tilskud til bekæmpelse af ensomhed
Konteringsregel
Her registreres tilskud til bekæmpelse af ensomhed.
7.62.86.7.027 Tilskud til udsatte ø- og yderkommuner
Konteringsregel
Her registreres tilskud til udsatte ø- og yderkommuner, jf. § 17 a i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.028 Tilskud til udsatte hovedstadskommuner
Konteringsregel
Her registreres tilskud og bidrag vedrørende udsatte hovedstadskommuner, jf. § 19 i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.029 Tilskud til grænsenære kommuner
Konteringsregel
Her registreres tilskud til grænsenære kommuner, jf. § 16 a i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.62.86.7.030 Tilskud vedr. høj kriminalitet i visse boligområder
Konteringsregel
Her registreres tilskud vedrørende høj kriminalitet i visse boligområder, jf. § 16 b i lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner.
7.65 Refusion af købsmoms
Konteringsregel
Under denne hovedfunktion registreres udgifter og indtægter vedrørende refusion af moms.
7.65.87 Refusion af købsmoms
Konteringsregel
På denne funktion registreres indtægter og udgifter vedrørende refusion af moms, jf. afsnit 2.6.2.
Grp. 002 Refusion af købsmoms og grp. 003 Udgifter til købsmoms budgetlægges med lige store beløb.
Det bemærkes, at da refusionsindtægterne på grp. 002 registreres som ’negative udgifter’, vil grp. 002 og grp. 003 for ét bestemt regnskabsår opveje hinanden.
Indholdet af grp. 002 og 003 bestemmes af udgifterne på hovedkonto 0-6, idet refusionsberettiget købsmoms skal opføres på grp. 003 - og ikke på de enkelte funktioner under hovedkonto 0-6.
I supplementsperioden skal købsmomsrefusion opgjort på grundlag af supplementsregnskabet - i det omfang refusionen først udbetales efter supplementsperiodens afslutning - restanceføres i regnskabet for foregående regnskabsår.
Bemærk, at de anførte grupperinger under ’7 Finansiering’ er udtømmende.
KLE-Mapping
- KLE - Købsmoms og registreret moms 00.32.22
7.65.87.7 Finansiering (udtømmende)
7.65.87.7.004 Tilbagebetaling af refusion af købsmoms
Konteringsregel
På denne gruppering budgetteres og regnskabsføres tilbagebetaling af momsrefusion i forbindelse med indtægtsdækket driftsvirksomhed (huslejeindtægter), købsmoms af anlægsudgifter ved salg af anlæg inden for 5 år samt tilbagebetaling af 17,5 pct. af tilskud fra fonde, private foreninger, institutioner m.v. og EU-anlægstilskud, jf. afsnit 2.6.2. Endvidere regnskabsføres korrektioner på grund af fejl i tidligere års momsrefusion på grupperingen.
KLE-Mapping
- KLE - Købsmoms og registreret moms 00.32.22
7.68 Skatter
Konteringsregel
Under denne hovedfunktion registreres indtægter og udgifter i forbindelse med de kommunale skatter.
7.68.90 Kommunal indkomstskat
Konteringsregel
På denne funktion registreres indtægter og udgifter i forbindelse med kommunal indkomstskat.
Bemærk, at de anførte grupperinger under ’7 Finansiering’ er udtømmende.
7.68.90.7 Finansiering (udtømmende)
7.68.90.7.001 Forskudsbeløb af kommunal indkomstskat
Konteringsregel
Her registreres den budgetterede udskrivning af kommunal indkomstskat af selvangivne indkomster, som udbetales af Skatteministeriet i form af 1/12-rater i løbet af regnskabsåret. Det gælder både for kommuner, som har valgt at selvbudgettere udskrivningsgrundlaget og for kommuner, som har valgt at lægge et statsgaranteret udskrivningsgrundlag til grund for skatteudskrivningen.
7.68.90.7.002 Afregning af forskelsbeløb
Konteringsregel
Her budgetteres og regnskabsføres for lidt eller for meget modtaget forskudsbeløb af indkomstskat, som afregnes tre år efter kalenderåret.
7.68.92 Selskabsskat
Konteringsregel
På denne funktion registreres indtægter og udgifter vedrørende skat af aktieselskaber m.v. efter selskabsskatteloven og af fonde efter fondsbeskatningsloven.
7.68.93 Anden skat pålignet visse indkomster
Konteringsregel
På denne funktion registreres indtægter og udgifter vedrørende anden skat pålignet visse indkomster.
7.68.94 Grundskyld
Konteringsregel
På denne funktion registreres indtægter og udgifter vedrørende grundskyld.
Renteudgifter vedrørende tilbagebetalingerne registreres på grp. 001 under funktion 7.52.56.
7.68.95 Anden skat på fast ejendom
Konteringsregel
På denne funktion registreres indtægter og udgifter vedrørende anden skat på fast ejendom.
7.68.96 Øvrige skatter og afgifter
Konteringsregel
På denne funktion registreres efter ligningsloven samt øvrige skatter og afgifter.
Rente af kommunens andel af henstandsbeløb registreres på funktion 7.32.25.
Statens andel af de indbetalte beløb registreres på funktion 7.51.52, hvorfra afregning kan ske til staten.
Ved ydet henstand debiteres funktion 7.32.25 for det samlede beløb, mens statens andel krediteres funktion 7.51.52, og kommunens andel krediteres funktion 7.68.96.
Ved indbetaling af henstandsbeløb krediteres funktion 7.32.25. Herefter kan statens andel afregnes, jf. funktion 7.51.52.